יער התחייה בשובה
יער התחייה בשובה | זיכרון, שיקום וצמיחה בלב העוטף
במושב שובה שבעוטף עזה, על אדמה שספגה כאב ואובדן, הולך ונרקם מרחב חדש של חיים: יער התחייה – יער מאכל קהילתי, המוקם כמוקד של הנצחה, חוסן וריפוי.
היער נולד מתוך רצון עמוק להפוך את הזיכרון האישי והקולקטיבי למנוע של התחדשות. כל עץ שניטע יישא סיפור – של נופל, של שורדת, של תקווה, גבורה ועמידה עיקשת של הקהילות המקומיות. זהו יער של זיכרונות חיים ושל רוח שאינה נשברת.
יער התחייה ישמש כמרחב קהילתי־רגשי שיארח סדנאות, ריטריטים ותהליכים טיפוליים למשפחות נפגעי טרור ולתושבי האזור. הפעילות בו תוקדש לחיזוק החוסן האישי והקהילתי, ולעיבוד של טראומה באופן שיאפשר בנייה מחודשת – בקרקע, בנפש ובקהילה.
היער ייפתח גם לציבור הרחב, כחלק ממערך התיירות המתפתחת של עוטף עזה. הוא יציע מסלולי טיול, סיורים חקלאיים ותכנים חינוכיים, וישמש כמרחב מפגש בין קהילות – סביב טבע, זיכרון וריפוי.
את היער אנו מלווים מרגעיו הראשונים – בתכנון הקונספט, גיבוש תוכנית הפעולה וליווי צמוד של תהליך ההקמה. היער מוקם במשק המשפחה של גדליה פנדל, אשר מוביל את הפרויקט יחד עם בנו יחל. החל מחודש מאי 2025, מתנדבים מהארץ ומהעולם שותפים בעבודת ההקמה, הלכה למעשה, ובונים יחד יער של חיים.